onsdag 17 april 2013

Hejdå Siurana!

Siurana är onekligen ett speciellt ställe i positiv bemärkelse. Det är väldigt vackert där med alla klippväggar i fina färger och som klätterområde har det en anrik historia. Första gången jag kom dit var med Johan Edman för cirka 8 år sedan. Vi var där en vecka och det var himla bra.

Sektor El pati i Siurana. Nästan längst till höger går Kale borroka.
Genom åren har jag fått återkomma ett antal gånger och jag har alltid haft en lite kluven inställning, en bestämd  vetskap om att det är ett sjukt bra område i kontrast till en obestämd känsla av motvilja, som jag inte riktigt vet varifrån den kommer.

När jag och Nanna styrde kom dit funderade jag lite på mina tidigare besök och kom fram till att 3 av mina personbästa är från just Siurana och det är ganska mycket! Särskilt med tanke på att det inte direkt är någon hemmaklippa om man bor i Östersund eller Göteborg.


Andra gången jag var i Siurana (så vitt jag kan minnas) jobbade jag på min första 8b som jag lyckades göra efter några dagar. Under tiden hade jag testat en del på en 8b+ som heter kale borroka och jag blev helt hänförd! Jag tyckte den var så utomordentligt cool, trots att jag aldrig tog mig längre än halvvägs upp ens när jag doggade...

Den leden hittade en speciell plats i mitt hjärta och jag lovade mig själv att göra den om jag blev tillräckligt duktig någon gång.

När jag nu var där igen så pockade den på min uppmärksamhet då man inte kan undgå att se den när man är i Siurana och klättrar. Jag var mer eller mindre tvungen att få gjort den, särskilt efter att jag gjorde Jungle speed, så när jag lämnat Nanna på flygplatsen åkte jag tillbaka till Siurana.
Det var en enastående upplevelse att klättra Kale borroka och jag kände mig väldigt avslappnad hela tiden och bara tog det lugnt. Lyckades sätta den på första försöket! Blev väldigt förvånad över det för jag trodde att det skulle behövas lite jobb med tanke på hur jag brukar känna mig efter att ha klarat ett projekt.

Den känslan infann sig dock som ett brev på posten dagen efter och jag har känt mig väldigt kraftlös på klippan de senaste dagarna...

Hoppas det vänder snart.

Inga kommentarer: