söndag 19 februari 2012

Vinter i VästervikDet här var nog den djärvaste klätterresan hittills.
Allting talade emot, utom våran okuvliga beslutsamhet.

Vi blev till slut ett ganska stort gäng. Här är Fredrik, Viktor, Magnus, Viktor, Fredrik och axel. Alla utom jag som stod på fel sida om kameran.


På väg hem från Björnblocket efter lördagens bravader.

Jag och Magnus lyckades göra The Office sd 8A efter att Fredrik gjort ett bra torkjobb på toppen. När Magnus satte den höll det på att gå illa. När han närmade sig läppen satt Viktor där uppe helt ovetandes och brände bort vatten från greppet på kanten. Fredrik började lite försiktigt påpeka att han borde ta bort brännaren men fick ingen respons. Sen ekade Magnus' stämma när han vrålade "TA BORT DEN" och skickade till kanten. Det gick bra och Magnus kom upp utan att bränna sig.

Dagen efter åkte vi till Järnforssen och hoppades på lite bättre förhållanden. Vi var lite trötta på att allt var isigt blött eller fuktigt.
På vägen dit skulle vi stanna vid Motorhead-blocket men det hade tydligen någon tagit bort.
Det kändes nästan surrealistiskt att ett så stort stenblock kan försvinna så.

När vi kom till Järnforssen möttes vi av ännu mer is och snö. På Rythm fanns ett lager med is på nästan hela blocket och en viss tveksamhet började sprida sig bland oss.
Efter att Fredrik visat runt oss lite bland de stora och fina blocken gick vi tillbaka till Rythm och började försöka torka upp den.

Cirka 3 timmar senare kunde vi börja prova.
Jag sumpade flashen och fick gjort den på 2:a. Sen tog Magnus och flashade den, det såg lätt ut.
Viktor körde också en del men toppen var alltför blöt.
Sen for vi hem.

Axel funderar på om bläckfisk är ett djur eller inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var nog ingen av oss som trodde Rhythm skulle gå att klättra men ytterligare en gång blev man överbivisad av din beslutsamhet att få göra lite smooth moves.
/ Magnus