söndag 12 juni 2011

Nanna och Schweiz

Den 30 maj kom min kära syster Nanna ner från Östersund för att träna, klättra och ta en tur till Schweiz. Tyvärr såg väderprognosen väldigt dyster ut där nere så det var med visst tvivel vi beslöt oss för att åka. Vi tänkte att även om risken är stor att det är blött så finns det ju ingen chans att få klättra om man bara stannar hemma.

Nanna gör cruxmovet på "Abu Garcia"


Innan vi åkte så bouldrade vi en dag här i Göteborg, närmare bestämt i Tolered och på hönö. Jag provade på den suprecoola låga starten till "Livet är en fest", det gick tungt men jag tror ändå att det kan gå för inget move kändes orimligt hårt. På hönö lyckades Nanna återupprätta familjens ära genom att sätta "Abu Garcia" 6C

Mina Gamlestan homies Mange och Fredrik var med på Hönö.


Resan ner till Schweiz gick fint i min trogna Transporter som jag just lyckats reparera med ett stuprör.
Fredagen den 3 juni var vi framme vid campingen som var full med folk eftersom det var långhelg. De 3 första dagarna körde vi på rätt intensivt med långa dagar. Nanna gjorde bland annat en suverän 7A "Zilliman" och en 6C+ "Bosna Royal". Själv lyckades jag med en 8A "Sofa Surfer" och en 8A+ "Bodycount".

Nanna är frustrerad efter att ha ramlat av vid mantlingen på sin första 7A.

Vädret var bättre än väntat med lite skurar då och då fast på Måndan vände det och det började regna lite mer ihållande.

När jag körde på bdycount kom en regnskur.


Vi stretade dock vidare och jag körde några sessioner på "Riverbed" 8B, det kändes bra och kunde nog ha gått om vädret hade blivit bättre igen. Nanna lyckades med nytt personbästa då hon gjorde en brant 7A+ som tråkigt nog saknade namn.
På onsdagen började vi bli jäkligt trötta på regn och vi stack! Först åkte vi upp till frankenjura för vi tänkte att där kan man ju bouldra. Det visade sig vara ganska krångligt att få tag på info om det så vi for vidare hemåt.

Nanna på färjan till trelleborg "rejäla doningar"


När vi tagit färjan över till Trelleborg åkte vi upp till Hultastenen. Mycket bra sten! Nanna försökte på "Döderhultarn" 7A men hon hade problem med den tunga sittstarten. Jag körde på Bo-Ko 8B och det kändes rätt ok, ett riktigt mäktigt problem. Vid 6-tiden for vi hem och det var slutet på den här historien.

Land i sikte! I Sverige var vädret vackrare.

1 kommentar:

tompa sa...

Den där branta 7A+'en som "saknar namn"... är det in Marihuana Corner?
Tyckte iaf att jag kände igen moven.