onsdag 29 juni 2011

Jämtlands hårdaste. Igen!

De senaste två veckorna har jag varit uppe och jobbat i Maurlidengruvan. Vi var jag, pappa, Nanna, Grim och Mattias som satte upp nät i en sluttning där så att det inte skulle rulla ner stenblock i gruvan.

Vi slet så hårt att vi blev klara några dagar i förtid och fick åka hem. Det passade mig bra för jag hade som vanligt ett projekt att köra på. Det var den ultimata linkupen i dödshålan på Frösön.

Den startar i "Pruttgäddan" 8b som jag satte upp där för flera år sedan, sen går den via "battery" in i "frutta-fresca" vilket motsvarar ca 8a, när man gjort cruxmovet på "frutta-fresca" gör man en pillig match och traverserar ut till "torkad frukt" 6c och traversen är cruxet.

När jag kom upp till Östersund 2 veckor tidigare så hann jag prova lite grann på den sista delen och jag gjorde alla flytt men lyckades inte länka hela traversen.

Idag gick det bättre.

Final Fantasy 8b+ from geir söderin on Vimeo.Den som tittar uppmärksamt kan nog lägga märke till den vackra omgivningen och de intressanta färgtonerna på berget. Dödshålan på Frösön är ett mycket speciellt ställe och det är precis lagom lång anmarsch, då får man tåla att det låter lite från bilarna som kör förbi.

1 kommentar:

Danne A sa...

Grattis

Bra att det poppar upp nya leder i Fagra Jämtland.
Hade Pär varit på leden innan han var lite darrig????:)