fredag 30 september 2011

Fullt upp!


Ja nä, här händer det inte mycket. Det är som en balans, eller en obalans. När jag har massor att göra och det händer mig saker hela tiden så hinner jag inte skriva om dem här.
Nu får jag berätta lite vad som har hänt.

Det var SM i bouldering för cirka tre veckor sedan. Jag ägnade mig åt att träna inför det och kände mig som vanligt ur form. Upplägget var enklast möjliga med bouldering på framförallt domen. Jag hann också iväg ett par vändor till Hylteberget för att prova på projektet som Olof bultat där, jag tyckte det var klart svårt men lyckades göra alla flytt.

SM kom och det gick helt ok. Jag tror att alla deltagare utom en var bosatta i Stockholm eller Göteborg vilket är himla tråkigt! Tävlingen var jättebra organiserad och problemen var coola.
I kvalet toppade jag 5 problem på 9 försök vilket räckte till 3:e plats. I finalen gjorde jag första problemet på 2:a försöket vilket visade sig bli avgörande, hade jag flashat det hade jag tjänat 2 placeringar. Sen var det bara Daniel som kom upp för något mer problem vilket gav honom ett välförtjänt guld. Själv blev jag 4.

Kurs

Veckan efter SM åkte jag till Stockholm och hade kurs för brandmän i repräddning och sånt med farsan. Vi bodde på brandstationen och hade fullt upp dygnet runt. Det är rätt kul när det inte finns någon dötid över huvud taget men det blir svårt att hinna med vissa saker...
det var dags att träna uthållighet inför höstens resor och tävlingar men det var också dags för boulder bash på klätterverket. Det är en himla trevlig tävling som jag gärna ställde upp i även om den tog fokus från uthålligheten.
Det gick bra och jag vann en fin klocka. Lite för fin faktiskt.

Boulder bash

Sen bar det iväg till Östersund och därifrån vidare till malmberget eller gällivare. Där träffade jag en gammal klasskompis sen grundskolan som jag inte sett på 10 år. Det var kul. Vi jobbade i anrikningsverket i Bolidens gruva Aitik. Det var ett jävla stort ställe med massor av rejäla doningar! Där gräver de upp en massa malm som de får ut koppar av. De hade lyckats skita ner en vägg jättemycket så vi tvättade den.

Dagbrott

Efter en helg i Göteborg åkte jag tillbaka till Stockholm och fortsatte med kursen för brandmännen. Körde på med pumpträningen på Klätterverket och Klättercentret där vi fick backning på vårt sätt att säkra.
Det är en stor skillnad på att träna uthållighet och maxstyrka både under och efter passet. Efter ett pass med fokus på uthållighet så är man helt slutkörd och hög på endorfin. Efter ett maxstyrkepass känns det knappt att man tränat.
Nu tillbaka i Göteborg fortsätter pumpträningen inför SM i led som är om en vecka.

Inga kommentarer: