tisdag 1 oktober 2013

Plugghäst.

Det har hänt en del sedan förut.

Jag har nämligen börjat skolan igen så nu har jag ett strikt schema att följa varje vecka vilket är annorlunda. Dessutom lutar det åt att det kommer vara så under väldigt lång tid framåt så det är bara att anpassa sig.

Jag har inte varit ute och klättrat särskilt mycket sedan jag kom hem från Sverige och man skulle kunna tänka sig att det är skolans fel men då ser man inte riktigt hela sanningen. Det har till större del berott på att jag inte har varit särskilt sugen att klättra ute för att jag inte har känt mig i form och vädret har varit ganska kasst för klättring.

Nu har det dock börjat vända. Vädret är riktigt bra och har varit det i drygt en vecka och dessutom börjar jag känna mig hyfsat stark på plasten.

Tumle på Hippopotamus.

I söndags åkte jag och Mange upp till Häller och där mötte vi Tumle, Pyssel, Hanne, Rickard och Kalle. De jobbade på Hippopotamus, ett riktigt drömproblem som Erik Grandelius satte upp där för en tid sedan. Efter att vi värmt upp och mange gjort FA på ett projekt så joinade vi de andra. Det gick bra och efter inte så värst många försök lyckades jag ta mig hela vägen upp!
Himla förvånad blev jag och glad.
De andra fortsatte ett tag och både Tumle och Pyssel var ruskigt nära att få ihop det.

Mange gör förstabestigning. Vi talade om 7C.

Därefter satte jag upp ett topprep på Doktor Snuggles som är en 8b som säkras naturligt. En av de tre som finns i sverige och troligtvis den coolaste.
Jag hann med att känna igenom flytten 2 gånger och det kändes rätt bra men tanken på att leda den gör mig fortfarande lite knäsvag så vi får se hur det går.

2 kommentarer:

Peter Erhard sa...

Hej Geir, kul! Var började ni på 7C-problemet? Gissar att det är en lägre start till http://gbo.crimp.se/haller/daniels-stubbe/ ?

Geir sa...

Det stämmer att det är en lägre start till Daniels stubbe.
Mange (och jag) startade ståendes på "marken" och höll i en skitdålig list med vänster hand och en sylvass mycket positiv men liten sidokrimp med höger hand, sedan vänster hand till ett coolt sidgrepp och så höger hand upp till startjuggen på Daniels stubbe.