torsdag 16 maj 2013

Magic wood

Så var man hemma igen. Känns lite underligt efter en så lång tur.

De sista 2 veckorna spenderade jag först i Gorges du Verdon i Frankrike som är ett minst sagt legendariskt ställe med många fina multi pitch-leder. sagolikt fin kalksten var det och graderna var precis så där styva som man har hört. Många av lederna är tänkta att klättras med ett litet kilset så de är bultade därefter. Jag märkte att om man inte hade några kilar så kunde det bli ena hiskliga runouts. Pirrigt värre.

Efter några dagar i Verdon var det dags för bouldering och jag styrde kosan till Magic wood i Schweiz. Möttes av en hel del regn och ett stort gäng tappra och tålmodiga bouldrare som mest suttit inne de senaste veckorna. Vädret blev tack och lov bättre efter hand och det gick att klättra alldeles tillräckligt...

Vilodagsaktiviteter på campingen bland alla bussar.

Ett av de första problemen jag gick på var en 8A som heter Foxy lady. Jag blev minst sagt förvånad när jag lyckades flasha det!
Ojoj, tänkte jag, det kommer nog att rivas av en hel del i dagarna.

Riktigt så blev det dock inte utan min form tenderade att svaja väldigt mycketbåde under och mellan dagarna.
Hur som helst så fick jag ihop en del fina ticks med tiden, Jacks broken heart 8A+, Big jack 8A, Höhenrausch 7B+, Kalorienmonster 7C (flash), Supernova 7c (en riktig ultraklassiker) och lite annat.

Joonas vi sitt långtidsprojekt One summer in paradise.

Dessutom fick jag nöjet att göra ett nytt problem, eller det kan ju vara lite svårt att veta med tanke på hur sjukt mycket folk det verkar vara i området ibland men den såg oklättrad ut och fanns inte i någon förare så tills vidare hävdar jag FA.
Det var en rätt kort historia som liksom korsade Kalorienmonster som är en av de alltför många hangeltraverserna som finns i området. Tänkte att den ska få heta Vitaminenmonster och jag gissar att den håller 7C+.

Vitaminenmonster, all krita som syns till vänster är alltså starten på Kalorienmonster som traverserar långt till höger.Nu får vi se vad sommaren i Sverige ska bjuda på, något torrt och kallt hoppas jag. hmmm...

Inga kommentarer: