tisdag 27 mars 2012

NM och schweiz

Nu är vi alla hemma igen.
Det var verkligen en händelserik resa på många sätt.

Det började med att jag ovh Magnus åkte ner till NM i köpenhamn för att tävla.
Vi kände oss i form och det skulle bli kul.
Det blev det också. Vi gick vidare från kvalet utan problem.
I semin var problemen avsevärt svårare. Jag hade tur och lyckades flasha det redan beryktade monoproblemet. Det gav mig en biljett till final.
I finalen gick det också helt ok. Behöll min fjärdeplats från semin. Jag börjar ledsna på att komma fyra i NM-sammanhang, det här var tredje gången.

Vi kom iväg sent från köpenhamn och åkte hela natten till Stuttgart där vi plockade upp lillasyster Nanna som kom direkt från spanien.
Där hade hon varit med farsan, Micke och Erik Sundberg.
Det hade gått bra för dem, farsan hade gjort en 7c och Nanna två.

Vi åkte vidare och kom fram till chironico på eftermiddan.
Första klätterdan gjorde Nanna Palpa Tina 7A+, tangerat personbästa.
För mig och Magnus gick det däremot trögt och vi var chanslösa på både Shark attack 8A+ och crack line 8B.


På kvällen träffade vi Greg, en Engelsman som jag och Nanna lärde känna i magic woods i somras. Han har varit på resande fot i över ett år.
Efter en vilodag for vi till schattental. Där började jag och Mange på Soilwork 8A+. den kändes hård men jag lyckades till slut få till det. Fångade det på film men det blev inte så bra för jag hade siktat för högt med kameran...
Vi tog lunch och gick tillbaka upp på kvällen. Vi gick till Conquistadors 8A+ och Magnus gjorde slarvsylta av den. Det måsta ha gått på mindre än en timme. Jag kände mig däremot inte så hoppfull så vi gick vidare.
Nanna och Greg hade kört en del men det hade gått dåligt. Greg satte sedan sitt projekt Powerstripes 7C så han var nöjd.


Jag provade lite på Sissyfuss 8A+ som går till vänster om From dirt grows the flowers 8C.
Den kändes överkomlig och jag lyckades ganska snabbt med den.
Det var en lyckad dag.


Efter det kom några riktigt tunga dagar. Det regnade och vi tog vilodag, det var söndag så det gick jättedåligt att handla. Jag var jättenära att klara Amber 8B och Magnus med.


När regnet var förbi åkte vi tillbaks till Chironico, Nanna klättrade Boulder Day 7A. Jag och Mange provade Delusios of grandeur 8B och var nära att klara den efter 1-2 timmar. Det kändes bra och jag var mycket hoppfull. Lyckades inte få ihop den under samma dag trots några goda försök.

Dagen efter var vi i en annan sektor. Mange började med att riva av Souvenir 8A och Komilator 8A illa kvickt och nanna gjorde Los cursos 7A.

Morgonen efter klev magnus upp tidigt och kilade iväg för att klättra Shclonsiger wiener schmankerl sds 8A+.
Själv hade jag vilat dagen innan för att ha goda chanser på revansch. Den här gången var jag om möjligt ännu närmare, jag föll av från mantlingen. Det var sjukt frustrerande för mantlingen är egentligen inte svår alls om man gör rätt, den är inte så svår om man gör fel heller men tydligen tillräckligt. SUCK!
Det blev inget send för mig.
Dagen efter var det nannas tur och hon satsade allt på ...... 7B som hade känts bra tidigare.
Hon var mycket nära men det gick inte tillslut.

Inga kommentarer: