måndag 23 januari 2012

Livet är en fest låg start 8B

Hurra!!!

Där satt den äntligen!
Det har varit hösten och vinterns stora projekt.
Den klockrena lågstarten till det förstklassiga problemet "Livet är en fest" 8A.

Det känns helt fantastiskt att få göra FA på detta problem som ur min synvinkel var ett av de allra bästa projekten på västkusten.

Tyvärr har jag inga vidare bilder utom de här nedan. Däremot har jag filmat en hel del så det kommer snart ett klipp.

Mange visar vägen till blocket.


Vi tar det från början:

Henke Sennelöv visade mig detta projekt när jag var nyinflyttad i Gbg och då tyckte jag först och främst att det såg hårt ut och att det inte var för mig.

Så i somras var Erik Grandelius på besök, vi körde en dag på ståstarten och jag fick upp ögonen för den.
Lite senare lyckades jag knipa FA på den.
Några månader senare när Erik hade flyttat hit så var han och provade på lågstarten och hittade en möjlig beta. Då blev jag också taggad och med några modifieringar så hade jag en sekvens som kändes klart möjlig.
Senare under hösten var jag ute i tolered och provade så fort jag fick möjlighet och det blev ganska många vändor. Varje gång kunde jag ta mig lite längre vilket var väldigt motiverande och strax innan jullovet hade jag gjort den i 2 delar.

I helgen var jag i östersund och jag hörde att det hade snöat i Göteborg. Då blev jag himla sänkt och trodde att det skulle bli en paus från projektet men så fick jag ett sms från Tumle där han skrev att han skottat rent toppen av blocket och ville ut och köra på ståstarten.

Så idag åkte jag och Mange ut för att prova lågstarten och möta upp med Tumle. Han hade gjort ett himla bra jobb och det såg riktigt fint ut. Vid urtoppningen fanns dock en del is kvar även om greppen var torra. Jag gick på med brännaren ett tag och sen gjorde jag ståstarten en gång. Mantlingen över kanten brukar kännas läskig och idag var det ännu värre med is överallt utom där händer och häl satt men jag lyckades precis pressa mig över kanten, med hjärtat i halsgropen.

En stund senare kom Tumle och jag körde mitt första press för dagen. Det kändes genast riktigt bra och sticket var på topp. Tog mig upp till ståstarten med betydligt mindre ansträngning än vid tidigare försök och så satte jag korsmovet på ståstarten vilket är det sista hårda movet innan man kan andas ut inför mantlingen.
Nu märkte jag att jag inte hade någon känsel i fingertopparna längre, vilket man gärna har när man ska mantla för att känna att man inte håller på att glida av. Jag kunde värma dem på nacken innan jag gav mig hän. Sen stod jag på toppen och var jätteglad!


Lite senare fick också Tumle glädje av det fantastiska stick som dagen bjöd på och han satte nytt personbästa genom att klättra ståstarten.

Mange körde vidare på lågstarten och var mycket nära att få ihop den. Han är verkligen i slag nu så nästa gång sitter den säkert.

3 kommentarer:

Peter Erhard sa...

Grymt, grattis!

Erik sa...

Strongboys

tompa sa...

Kul! Fett!!