lördag 29 oktober 2011

Kalymnos

Vy.

Mycket gott har sagts om Kalymnos, att det är ett trevligt och vackert ställe, att det finns leder i alla grader, att det finns jättemycket tufas och stalaktiter och att det finns jättelånga leder.
Allt detta hade jag förväntat mig och trots det blev jag väldigt positivt överaskad över hur bra det var! Det var helt sjukt bra! Det överträffade allt jag hade hoppats på och dessutom var klippkvaliten helt makalös!
Så jag rekomenderar det varmt.

Jag och lisa var där i 10 dagar och vi tog jättemånga fotografier.
Vi hade det himla bra och det gick bra att klättra.

Vägen till berget.

Första dagen var det kallt och jag provade att onsighta 2 stycken 8a+ men gick bet ganska hårt och var lite besviken. Lisa körde på max direkt och såg väldigt lovande ut på en 6c vid grande grotta.

Jimmy.

Andra dagen mötte vi Jimmy som var där med sin familj och vänner. Jag lyckdes sätta DNA extension 8a+ on-sight vilket var kul. Den var superfin.

Pizza.
På kvällen åt vi en stor pizza som var god.
På natten var jag sjuk.
Tredje dagen präglades av feber och sängliggande för mig medan Lisa var på stranden.

Vägen till stranden.

Efter att jag tillfrisknat något så var vi i Oddisey. Där träffade vi Urban och Sofi. Urban hängde på en 8c+ som heter Gora Guta Gutarak. Jag provade den med. Den var jättesvår och hade vassa grepp.

Urban.

Vi var vid en annan sektor som hette Iannis. Där fanns 2 8b som jag ville on-sighta. Först testade jag O Draconian Devil men det gick inte alls.

Cirka 1-2 timmar senare gick jag på Racomelo. Då hade jag en ganska annorlunda inställning, jag hade trott att Draconian skulle vara mer lämpad för on-sight och den hade ju känts väldigt svår, därför kändes det hopplöst att göra Racomelo men jag provade ändå för det fanns inget annat jag ville göra.

Det var himla bra för jag klarade den
och det blev jag jätteglad för.

Då hade jag förtjänat ett gott öl.

Ett par dagar senare hyrde vi en moppe och åkte till Sikati. Det var coolt!
Lisa körde direkt på ny pers-nivå och såg riktigt bra ut...
Jag ville köra någon av de sjukt långa 8b:erna som går där och försökte desperat att få klarhet i hur linjerna gick.

Till slut körde jag Morgan Adam est une Andalouse som är 70 meter lång!

Det fanns ett otal vilor nästan hela vägen upp och kruxet kom på slutet. Det var väldigt mycket repdrag trots att jag skippat eller klippt ur säkert 10 säkringar på vägen och förlängt nästan alla. Det gick bra ändå också för Lisa som gjorde sin första 6c+ på topprep.

De sista dagarna var vi i sektorn Arhi.

Där var det också fantastiskt bra. Lisa var helt ur fas efter att hon persat i sikati. Jag lyckades on-sighta 2 8a+ där som båda var fantastiskt fina om än väldigt olika. Den ena, Los rocos di cantalos, var 50 meter lång och hade ett rätt känsligt krux strax före ankaret. Den andra, Ne pas toucher ma bite, var kort och fysisk. Jag försökte också on-sighta Kalymnostrobe extension 8b men fattade ingenting.

1 kommentar: