torsdag 24 oktober 2013

Nyturer i Boxvik

För ungefär en vecka sedan åkte jag och Tumle till boxvik för att köra på den ultraklassiska Buddha Rhubarb Butter och dess mytomspunna sittstart. Dagen bjöd på helt fantastiskt väder och problemet i fråga låg väldigt vackert dolt av idel grönska.Det började bra med en flash av ståstarten från min sida och Tumle dundrade snart på med att föra förstabestigning av sittstarten, försöket innan ramlade han precis på slutet så det blev lite drama trots allt.
Här är en liten film:

Buddah rubarb butter av Tumle from geir söderin on Vimeo.

Jag gav mig i kast med att försöka följa honom och få första repetitionen men trots jag slet och slet så ville det sig inte. Jag hittade till och med lite bättre beta men det hjälpte inte.

Till slut gav jag upp och vi gick runt hörnet för att testa på ett gammalt trasigt problem som hette Hummus innan det gick sönder.

Det skulle visa sig bli ett äventyr.

Det behövde göras igen så vi provade lite och efter ett tag kunde jag göra den konstiga starten med hjälp av en konstig tåkrok bredvid handen.
Ovanför det var det lite läskigt och svårläst, det gamla problemet traverserade ut till vänster men vi ville göra ett annat avslut som gick mer rakt upp. Efter några psykbryt och urfegningar vågade jag mig upp och möttes av en blöt topp eftersom det hade börjat regna. Det var inte så farligt som man kunde tro så jag fortsatte över kanten utan att ta i ett löst block som låg däruppe. 

Här är en bild på väggen tagen i mörkret som sänkte sig strax efter, Tumle står under.


 

Det går nog att göra lite mer på den väggen, till exempel en sjukt fingrig sittstart.

söndag 20 oktober 2013

Nordiska mästerskapen i Bouldering

2:a på NM!!

Hurra!

Jag är väldigt glad för min goda placering och nöjd med min prestation.

Tyvärr har jag inga bilder att visa men jag tänkte skriva några ord ändå.

Jag hade aldrig trott att jag skulle få ett av mina allra bästa tävlingsresultat på den här tävlingen med tanke på hur uppladdningen har sett ut. Visserligen har jag tränat på i vanlig dos och kört det har mest blivit bouldering inomhus. En annan sak som har karaktäriserat träningen den senaste tiden är att jag har verkligen försökt att ge allt jag har på varje enskilt försök under träningspassen. Det tror jag verkligen är något bra och det kanske har haft betydelse. I vilket fall så är det något jag tänker fortsätta med och som jag kan rekommendera andra som vill bli bättre. Dessutom är det roligare att träna på det sättet.

Att jag inte hade så höga förväntningar inför tävlingen hade säkert också en positiv effekt.

Hur som helst var det väldigt roligt och jag ser fram emot allt.

tisdag 1 oktober 2013

Plugghäst.

Det har hänt en del sedan förut.

Jag har nämligen börjat skolan igen så nu har jag ett strikt schema att följa varje vecka vilket är annorlunda. Dessutom lutar det åt att det kommer vara så under väldigt lång tid framåt så det är bara att anpassa sig.

Jag har inte varit ute och klättrat särskilt mycket sedan jag kom hem från Sverige och man skulle kunna tänka sig att det är skolans fel men då ser man inte riktigt hela sanningen. Det har till större del berott på att jag inte har varit särskilt sugen att klättra ute för att jag inte har känt mig i form och vädret har varit ganska kasst för klättring.

Nu har det dock börjat vända. Vädret är riktigt bra och har varit det i drygt en vecka och dessutom börjar jag känna mig hyfsat stark på plasten.

Tumle på Hippopotamus.

I söndags åkte jag och Mange upp till Häller och där mötte vi Tumle, Pyssel, Hanne, Rickard och Kalle. De jobbade på Hippopotamus, ett riktigt drömproblem som Erik Grandelius satte upp där för en tid sedan. Efter att vi värmt upp och mange gjort FA på ett projekt så joinade vi de andra. Det gick bra och efter inte så värst många försök lyckades jag ta mig hela vägen upp!
Himla förvånad blev jag och glad.
De andra fortsatte ett tag och både Tumle och Pyssel var ruskigt nära att få ihop det.

Mange gör förstabestigning. Vi talade om 7C.

Därefter satte jag upp ett topprep på Doktor Snuggles som är en 8b som säkras naturligt. En av de tre som finns i sverige och troligtvis den coolaste.
Jag hann med att känna igenom flytten 2 gånger och det kändes rätt bra men tanken på att leda den gör mig fortfarande lite knäsvag så vi får se hur det går.